Wij zijn L&R

Bent u iemand met ambitie? Heb u expertise, ideeën en specifieke ambities?

Dit is precies waarin we geïnteresseerd zijn en wij willen u leren kennen. Wij zijn een bedrijf dat constante groei vertoont, en dat inmiddels een internationale aanwezigheid heeft opgebouwd. Nu we in toenemende mate onze productontwikkeling, marketing, verkoop, producten en logistiek internationaliseren, hebben we fantastische ideeën nodig. Dit betekent dat er voor u spannende kansen liggen.

Onze slogan 'People.Health.Care.' ligt aan de basis van alles wat we doen. Wij geven vorm aan de toekomst van onze gevestigde en innovatieve medische hulpmiddelen in een werkomgeving die waarde hecht aan teamwork en samenwerking. We zijn trots op het zinvolle werk dat we doen omdat we producten en oplossingen ontwikkelen die op hun best presteren wanneer ze niet de aandacht op zichzelf vestigen: producten die gemakkelijk te gebruiken zijn, die direct uit de doos klaar zijn voor gebruik, of die pijn beperken. Op die manier maken we het professionals in de gezondheidszorg gemakkelijker om zich te richten op de individuele behoeften van hun patiënten.

Geïnteresseerd in L&R als werkgever? Ga naar ons L&R-carrièrecentrum:

Onze openstaande vacatures

L&R als werkgever

We zijn een internationaal concern met de waarden van een familiebedrijf. Wij worden niet gedreven door waarde voor de aandeelhouders. Onze topprioriteit is het motiveren van onze werknemers, klanten en zakenpartners. Iedere persoon is anders en dat geldt ook voor hun motivatie. Vijf goede redenen om te kiezen voor L&R zetten de koers uit voor onze internationale human-resourcesmarketingstrategie – en reflecteren onze slogan.

Een beroep dat er toe doet

“Ik vind het fijn dat ik met mijn werk een betekenisvolle bijdrage lever.”

L&R is een leverancier van oplossingen voor toekomstgerichte medische hulpmiddelen. Onze focus is gericht op drie zaken: mensen, hun gezondheid en er elke dag voor zorgen dat deze beide de aandacht krijgen die ze verdienen.

 • Wij ontwikkelen producten en oplossingen die elke dag opnieuw patiënten en professionals in de gezondheidszorg helpen; van onze innovatieve onderdruktherapie die wordt gebruikt in de moderne wondverzorging, tot onze OK-componentensystemen op maat en onze compressie-oplossingen.
 • Veel van onze werknemers zijn goed vertrouwd met de situatie van patiënten en professionals in de gezondheidszorg omdat ze zelf in een ziekenhuisomgeving hebben gewerkt. Omdat we begrijpen met welke dagelijkse uitdagingen men wordt geconfronteerd in het kader van de dagelijkse patiëntenzorg en ziekenhuisroutines, staan we op gelijke voet in elke samenwerkingsrelatie.
 • Als een sociaal project onze medewerkers nauw aan het hart ligt, kunnen ze een belangrijke bijdrage leveren via ons bedrijfsprogramma voor sociale sponsoring 'L&R charity – we connect': In dit programma financieren we projecten die werknemers voorstellen en beheren.
 • De gemiddelde werknemer werkt al 11,9 jaar voor bv. L&R Duitsland – dit is iets waar we erg trots op zijn.

Professionele en persoonlijke ontwikkeling

“Bij L&R krijg ik volop kansen voor mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling.”

In ons bedrijf worden geavanceerde training en competentie-opbouw voor zowel professionele als persoonlijke doeleinden als erg belangrijk beschouwd: 'on the job'-training, op de L&R Academy, en door uitwisseling van informatie en ideeën met internationale collega's.

Onze werknemers rekenen op: 

 • Het krijgen van kansen. Van het aanbieden van een fulltime baan aan onze stagiairs tot de ontwikkeling van interne functiemogelijkheden tot gepersonaliseerde seminars voor competentie-ontwikkeling op de L&R Academy.
 • Verantwoordelijkheid. In het desbetreffende vakgebied, als projectleider, door onderzoeken door te voeren, door met ideeën te komen en deze te helpen realiseren.
 • Internationaliteit. Wij zijn een internationaal team dat op vele markten actief is, binnen diverse culturen en verantwoordelijkheidsgebieden. Er zijn ook mogelijkheden om in andere landen te gaan werken, met inbegrip van een voorbereiding op maat voor wonen en werken in het buitenland.
 • Netwerken. Afhankelijk van hun functie onderhouden onze werknemers contacten met belangrijke opinieleiders, internationale handelssymposia, universiteiten en onderzoeksinstellingen.

Balans werk/privéleven

“L&R stelt me in staat actief van mijn leven te genieten, en om een gezonde balans tussen werk en privéleven te onderhouden.”

L&R neemt levensplanning serieus en biedt de ondersteuning die werknemers nodig hebben voor het aanhouden van een goede balans tussen werken en privéleven. De lange staat van dienst van onze werknemers bij L&R bewijst dat we onze beloften ook houden. 

Onze voordelen:

 • Voorspelbaarheid plus flexibiliteit dankzij regelmatige werkuren, ondersteuning voor werktijdverkorting in bepaalde levensfasen, regelingen voor thuiswerken in samenspraak met de manager, verkoopvertegenwoordigers in de buitendienst kunnen hun eigen werkschema bepalen.
 • Programma's voor werknemers met kinderen. Gepersonaliseerde ondersteuning voor moeders en vaders wanneer ze weer aan het werk gaan, regelingen voor thuiswerken in samenspraak met de manager.
 • Werkzekerheid in een groeimarkt die erg weinig fluctueert in vergelijking met andere branches.

Indienstneming bij L&R

“L&R helpt me bij het indienstnemingsproces, zodat ik snel weet wat ik moet doen."

Persoonlijk kennismaken met nieuwe collega's, onderdompeling in de bedrijfscultuur en aanleren van alle aspecten van de functie zijn de drie hoekstenen van het indienstnemingsprogramma voor nieuwe werknemers.

U zult zich snel thuis voelen dankzij ons indienstnemingspakket:

 • Het mentorprincipe is voor ons erg belangrijk. Elke nieuwe werknemer heeft iemand met wie ze samenwerken, aan wie ze van alles kunnen vragen over L&R en hun persoonlijke verantwoordelijkheidsgebieden.
 • Een gepersonaliseerd indienstnemingsplan en, afhankelijk van het veld, uitgebreide trainingsprogramma's, bijvoorbeeld over producten, hun gebruik, en over de Medical Devices Act, helpen werknemers op weg en bieden houvast terwijl ze werken voor een internationaal bedrijf.
 • Het indienstnemingspakket omvat een trainingsplan voor de functie dat specificeert hoe en wanneer u kunt netwerken met afdelingen en contactpartners.
 • Tijdens team events en trainingssessies leert u andere medewerkers kennen, en maakt u kennis met processen en structuren.

Gezondheid en veiligheid

“Mijn gezondheid en veiligheid op het werk zijn belangrijk voor L&R.”

L&R geeft om de gezondheid en veiligheid op het werk van zijn werknemers en biedt programma's waarmee ze beiden worden aangepakt. Er zijn veel verschillende programma's specifiek voor elke vestiging waar onze werknemers graag gebruik van maken. Maar we willen wat we aanbieden altijd up-to-date houden en verbeteren, en daarom vinden wij het altijd fijn als medewerkers met nieuwe ideeën en initiatieven komen. Wilt u er meer over weten?

 • Van 'gezondheidsdagen' tot loopgroepen en bedrijfs-fun-runs tot grieppriksessies en tips voor gezond eten.
 • Medische zorg door bedrijfsartsen of normale consultatie-uren.
 • Selectie van gezonde maaltijden in de bedrijfskantines, fruitmanden op kantoor en gratis water in de zomermaanden.
 • Naleving van alle wetten en regels en andere vrijwillige maatregelen voor de bedrijfsveiligheid.